Jumat, Desember 01, 2006

Kereta kechil warna merah

Kereta tu kecil.warna merah.tapi bukan bapak aku bagi hadiah lepas dia balik dari kota.

Balik berniaga nasi lemak di simpang kilang."hang bawak kereta tu baik-baik.jangan laju-laju.nanti sampai cucur atap,"mak kata.

Aku angguq kapla. Me me me memang aku bawa kereta tak laju.cuma 40 kmh saja.eh!40 mph sahaja!Memang tak laju.

Nak jadi rezeki aku.Kat satu selekoh yang yang yang yang tak berapa lengkok, ada dua gaung kiri dan kanan, aku aku aku terlebih pusing stereng kereta.

Bam..bum..bam..kelepek..dush.empat lima kali terpusing. Dah rezeki aku. Kereta remuk.aku aku aku ok.

Kereta tu kecil.warna merah.tapi bukan bapak aku bagi hadiah lepas dia balik dari kota.sebab itu memang kereta dia.dan aku bukan nak pegi sekolah.betul.

9 Comments:

At 7:51 PM, Blogger sinaganaga said...

HA HA.

 
At 10:20 PM, Blogger semut said...

ha ha ha

 
At 12:19 AM, Blogger abdullahjones said...

saya suka tulisan ini. sampai cucur atap.hahaha.

 
At 1:19 AM, Blogger Pa'chik said...

lagu kanakĀ² dulu,
bapak ku pulang dari kota
bapak ku belikan kereta
kereta kecil warna merah
boleh ku bawa ke sekolah...

 
At 6:15 AM, Blogger semut said...

pak dolah,
suka pantun simple macam tuh."buai tinggi-tinggi, sampai cucur atap,belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab"."buai laju-laju, sampai pokok sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cina"

pa'chik,
pon.pon.pon.pon.pon.pon.pon.pon.
kereta kechilku berbunyi,
marilah adek mari naik,
boleh-ku bawa jumpa nenek.

 
At 9:52 AM, Blogger zwitterion said...

haha..sudah rezeki empat lima kali terpusing..nampak gayanya kena hadiah kereta kat bapak la pulak..

 
At 4:11 AM, Blogger Pa'chik said...

semut,
asik sangat ngan kete kecil warna merah ni, mungkin ko kena join refresh my ride yang kat tibi3.

 
At 11:28 AM, Blogger Aku Bukan Bidadari said...

huh ko ok ke? bw keta mcm nak racing.. hmm

 
At 11:53 AM, Blogger semut said...

zwit,
tuh laa.tapi keadaan sekarang tak boleh kasi hadiah lagi la kot.

pa'chik,
hehe.best ker?

abb,
racing penyer plak.bawak macam kura-kura jer.dah rezeki nak accident nak wat camner

 

Posting Komentar

<< Home