Kamis, Oktober 05, 2006

Semut, dia dan ibu tunggal

Tunggal? ke tunggul? Haha ibu tunggul.bukan.bukan. Ibu tunggal.

Pagi, bangun buat sarapan. Kejut.kejut anak suruh pergi sekolah. Buat kuih lebih sikit nak jual kat kantin sekolah. Anak-anak pegi sekolah, duduk rumah buat kerja rumah. Anak-anak balik sekolah kena siapkan makanan tengah hari pulak.

Anak-anak pegi sekolah petang, dia pergi pulak buat kerja sampingan kat gerai makan yang dekat-dekat sebab nak carik duit lebih. Itu tunggal.

Dari pagi sampai ke petang, duduk melepak.mengumpat.bagi mandi burung di malam Jumaat.anak-anak, lantak kau.kau boleh hidup sendiri.ikutlah resmi gagak.Lepas-lepas jer menetas terus kena tinggalkan. Ha..itu tunggul

Tungal ke, tunggul ke, kesian kat dorang sebab nak besarkan anak-anak tanpa pasangan.

16 Comments:

At 7:39 AM, Blogger Azhar Ahmad said...

Tak baek la ko cakap ibu tunggul. Apapun dia tetap ibu. Ibu yang melahirkan ank.

Ngueh2. Sori provok pagi buta nehhh

 
At 10:06 AM, Blogger edyan7 said...

Hmmm... harap2 nya bapa2 tunggal paham lah ye! Dah lah nak bersalin sorang2 anak tu bertarung nyawa.. membesarkannay tu sorang2 diri jek!

 
At 12:07 PM, Blogger MaNiQ KaYaNgaN said...

huhuhu..memcm ko nih..!! ibu tunggal ker.. ibu tunggul ker yang pastinya bukan ibu roti.. mukakkaa.. melalut lak... chiowwwwss

 
At 12:36 PM, Blogger kemat said...

aku simpati pada yg tunggal ini..baik ibu, bapa atau anak..
err..kalau cam aku yg xder pasangan lagi kira kategori tunggal gak ker..tapi biasanyer aku jadi tunggul masa cover line mber gi dating

 
At 5:31 PM, Blogger Fizz Hazrai said...

kesian..

 
At 8:34 AM, Blogger sinaganaga said...

Tak semua begitu. Ada juga ibu tunggal yang jenis ego, eksen, keras kepala, etc!
Well, apa yang aku nak cakapkan - manusia ni pelbagai. Ada hitam. Ada putih. Tak kiralah - ibu tunggal ka, bapa tunggal ka, beruk tunggal ka.

Allahualambissawab.

 
At 2:17 PM, Blogger Pegawai Khalwat said...

Wira Tunggal aku tau la.

 
At 3:59 PM, Blogger Orochi said...

errr... ibu tunggal yang tunggul atau ibu tunggul yang tunggal?

 
At 4:03 PM, Blogger Aku Bukan Bidadari said...

semut..
pancung ajer bapak2 yg macm itu..
tapi tanpa mereka anak2 hebat itu tidak lahir..
itulah namanya takdir semut..takdir ingat tu..TAKDIR!!!

 
At 9:33 AM, Blogger blackpurple said...

..itu lebih mulia dari 'ibu ayam'.....

 
At 12:47 PM, Blogger Ayu said...

:(

 
At 4:37 PM, Anonymous ron97 said...

ibu tunggul mandikan burung siapa?

 
At 10:43 PM, Anonymous pengkritik blog said...

ari tu kan ku te mu ba bi hu tan tung gal.

se ting gi ke re ta ke li sa.

he bat be tul ba bi tung gal i tu.

na sib ba ik tak di so doknya ke re ta ke li sa ke pu nya an ka wan ku i tu.

a ri ga to ha it.

 
At 9:25 AM, Blogger Ayu said...

salam .. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin yer

 
At 6:15 PM, Blogger Sayuti said...

"ibu. ibu. engkaulah ratu hatiku," iklan nespray satu ketika dulu. lagu p ramlee.

slamat hari raya. maaf zahir batin.

 
At 5:32 PM, Blogger KudeN said...

Samat ari raye Semutt!!
Maaf Zahir batin11

 

Posting Komentar

<< Home