Selasa, Agustus 29, 2006

Semut, dia dan pertandingan

"Iyer bang..iyer bang..iyer bang..."

"Jaga mak...sroot,sreet...Jaga mak..sroot,sreet...Jaga mak.."

Yang terguris tak nampak di mata
Yang terhiris terluka
sesekali terbit air mata
tahan sebak di dada....

Pada aku masih ada
kasih belum terhakis
sebenarnya..sudah lama
ku sungguh berkecil hati.....

Dan disebalik sana dengan jalan-jalan ditutup, satu perkahwinan yang dinobatkan wedding of the dacade berlansung dengan sungguh meriah..

16 Comments:

At 12:51 PM, Blogger zwitterion said...

kamu sedih ke dgn wedding of the dacade tu?...

 
At 3:21 PM, Blogger ontahsapo said...

selamatlah sikelapa dimamah tupai...

 
At 3:39 PM, Blogger MaNiQ KaYaNgaN said...

Ekeeke.. tak jadi perarakan berkuda erkk??

 
At 4:55 PM, Blogger 13may said...

kuda sakit perut kot???

 
At 9:42 AM, Blogger Pegawai Khalwat said...

Kuda tu kena sembelih buat lauk kot.

Sob sob sob...

"Alah.... Kuala Lipis dengan Kuala Lumpur bukan jauh, KL-KL juge," mungkin itu yang dikata Dato' K.

 
At 12:50 PM, Blogger Aku Bukan Bidadari said...

sabar semut..
tak lama lagi..
lagipun tupai tu ada kencing manis..si kelapa tu sk makan strawberi cicah coklat..

hehehee

 
At 2:26 PM, Anonymous ron97 said...

heran,
si lelaki seperti tiada apa

 
At 8:24 PM, Anonymous neeziee said...

yang decade tu weddingnya ke pengantinnya?

 
At 11:24 PM, Blogger blackpurple said...

Ramai lepas ni cari lagu 'penawar rindu' tu...

 
At 11:07 PM, Blogger semut said...

zwit,
tak.tak sedih pon.suka lagi ada laa..haha

sapo,
haha.selamat dah lama dah kelapa tuh.

maniq,
ada orang kata nak balin teloq masa berarak.tuh yang kensel tuh.

13may,
bukan.kuda tak makan julap.

pk,
hehe.dato' k asal tikam batu dan bukan kl.haha

abb,
haha.sedap ke straberi cicah cokelat tuh??ke yang dimaksudkan ceri dicicah mayonis.hehe.

ron,
memang lelaki macam tuh.hehe

neezie,
weddingnya.

bp,
lagu tuh memang macam ditujukan untuk sigila glemer yang bertudung tuh.

 
At 11:29 AM, Blogger Orochi said...

hahaha... iyer la tu bang.. hahaha...

(penyakit "iyer bang" dah datang menyerang)

 
At 5:04 PM, Blogger kemat said...

jadi artis, kahwin heboh satu negara, tak jadik kawin pun heboh satu negara..

 
At 7:05 PM, Blogger kunci hilang said...

baguslah. Career woman juga boleh berkahwin. :)

 
At 9:46 AM, Blogger cuaca said...

entah kenapa aku tak berminat nak amik tahu semua itu.

 
At 9:39 PM, Blogger Sleepless in Gelugoq said...

Apekeheynya dia pi nyanyi penawar rindu la bagai.. eisshhh memalukan kaum aje la.. kata strong la sangat, kekuatan wanita alaf baru la bagai.. adeih..

 
At 8:01 AM, Blogger semut said...

orochi,
iyer bang..

kemat,
artis le katakan

kunci,
ya.ya.

cuaca,
kau memang taknak tau kot.ahaks

sleepless,
dan cukur kening untuk mencari rezeki @ untuk pemos.

 

Posting Komentar

<< Home